Portretfoto Rob Vader

Rob Vader

Fractievoorzitter

Wie ben ik

Geboren in Vlissingen heb ik Technische Natuurkunde gestudeerd in Eindhoven, gevolgd door een periode van 10 jaar als natuurkunde docent HAVO/VWO.

Na deze jaren maakte ik de overstap naar Philips. Eerst in trainingen in ICT binnen Philips, later naar Philips Healthcare. Daar werkte ik tot 2013 als project manager en programma manager in Healthcare Informatics (digitale archieven voor medische beelden van MRI en CT beelden die helpen bij het stellen van diagnoses).

Politiek betrokken was ik al vroeg in Eindhoven als voorzitter van de PPR. Later is dat wat stil geworden toen ik veel tijd stak in de Eindhovense duikclub ‘Lutra’ waar ik voorzitter en instructeur was en uiteindelijk ook erelid! Een jaar of 7 geleden sloot ik me toch weer aan bij de politiek, dit keer voor de PvdA in Best.

Na onze verhuizing naar Best in 1999 hebben Margriet, mijn vrouw, en ik echt het gevoel van een heerlijk dorp na de drukte in Eindhoven. We voelden ons gelijk thuis en we gaan voorlopig niet weg.

Wat wil ik in Best bereiken

Na een periode als voorzitter, steunfractielid en burgerlid ben ik in februari 2012 in de raad gekomen. Mijn doelstelling is proberen het verschil te maken voor die mensen die het (door welke reden dan ook, tijdelijk of permanent) lastiger hebben. Het is een gure wind die de laatste jaren waait in Nederland. Steeds meer mensen en ook politici geloven dat als iedereen vooral voor zichzelf zorgde, dit het beste is voor ons allemaal. Dat is ook zo, maar niet iedereen kan dat. En juist die mensen hebben een overheid nodig die voor hen opkomt en niet hen terugstuurt door te roepen: ‘in hun kracht zetten’. Ik hoop samen met de partij hierin een verschil te kunnen maken, zeker nu er steeds meer bezuiniging worden doorgevoerd die deze mensen treffen. Natuurlijk moet er bezuinigd worden, maar laten we de menselijke maat hierin niet vergeten!